2015. október 20., kedd

A szereplőkről - azaz ki kicsoda Derill blogjában?

Derill: ő a főszereplő, ő írja ezt a blogot. Egy hároméves, szemüveges tyúk, aki tud beszélni, írni, és amúgy elég rigolyás. :) Pár éve Gordonnál lakik, eleinte a házában, később kiköltözik a kertjébe egy faházba. Legjobb barátja Géza, egy karbantartó-szerelő egér, és Derill gyakran jár az Amplitúdó nevű teázóba, amit Síla, egy sziámi macska vezet. Derill eddig szingli volt, nemrég azonban összeszűrte a levet Kakas Marcival. Mindez egy faluban játszódik, ahol hasonló beszélő, intelligens állatok és emberek is élnek.

Gordon: negyvenes éveit taposó, "eladósorban" lévő festő, igazi szórakozott művészféle, aki atyai gondoskodással pátyolgatja Derillt. Folyamatosan megpróbál barátnőket hozni a házába, azaz társat keres, de ez nehezen jön neki össze. Szeret filozofálgatni és végeláthatatlan eszmecseréket folytatni az élet nagy kérdéseiről.

Tóth Géza: Géza egy egér, aki szerelő-karbantartó kisiparosként dolgozik. Állandó ismertető jegye a baseball sapka és a kantáros nadrág. Derill problémázós, túlbonyolult hangulataival szemben Géza az egyszerűség híve: ami a szívén, az a száján. Általában ő a felvidító személy Derill életében. Családos, felesége Sára, és vannak egérgyerekei is. Nagyon szeret horgászni.

Marci: ő egy kakas, aki nemrég költözött a faluba, és feleségül szeretné venni Derillt. Kapcsolatuk egyelőre bimbódzó státuszban van. Marci még most ismerkedik a faluval, Gordon próbál segíteni neki ebben. Marci mély és gyengéd érzéseket táplál Derill iránt, és bízik abban, hogy idővel Derill is megszelídül. Egyébként igazi macsó hobbijai vannak: imádja az állatfocit, rendszeresen jár kakasmetál koncertekre, és van egy motorja.

Sára: Géza felesége, igazi házitündér. Csodás szörpöket készít, a sütijei is mennyeiek. Géza a piacon ismerte meg, Sára egy sajtkereskedésben volt eladó. Utálja a horgászást, viszont méltó társa a bolondos Gézának. Nyugodt, kiegyensúlyozott stílusával kormányozza a Tóth egércsalád mindennapjait, és nem rest időnként ledorongolni Gézát, ha túlzásba visz bármit, ami gyakran előfordul.

Síla: sziámi macska, aki egy teázót vezet a faluban. Saját receptekből kreálja teáit, nemegy közülük mágikus hatással bír. Valóban keleties bölcsesség és visszafogottság jellemzi, teázója a nyugodt sziget a falubeliek eseménydús mindennapjaiban. Nemesi származású, de ezt, mint Síla körül szinte mindent, titokzatos homály fedi.

Tirol: Tirol egy szintén intelligens tyúk egy másik faluból, aki azonban az önmegvalósítás kezdetlegesebb stádiumában van, mint Derill. Igazából rabságban él Köles kisasszonynál, egy meglehetősen konvencionális értékeket képviselő, Gordon-korú hölgyeménynél. Köles Gordont ismeri már korábbról, és igen odavan érte, de ez a vonzalom viszonzatlan. Köles nem szereti, ha Tirol beszél, és egyáltalán nem támogatja az önállósulásban.

Günther: élemedett korú szurikáta, angolos eleganciájú házban él, távol Derillék falujától. Szórakozott, és kissé fura humora van. Mellényt hord, és imád pipázni. Egy sün a házvezetőnője, bizonyos Egyenlítő. Günthernek volt egy nagy házi könyvgyűjteménye, amit Derillék falujának adományozott. Ebből nyitották meg Derillék a falu könyvtárát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése